Waarom privé ipv. groep

Verschil tussen groep en privé

Ik adviseer voor het aanleren van de basisslag een privéaanpak/persoonlijke aanpak. Ik leg ook even uit waarom:

Het doel is om een juiste slag aan te leren dus zonder fouten. Iedere slag een beoordeling en bijsturing geven versnelt het leerproces en voorkomt dat er foutjes geconditioneerd worden. (voorkomt dat er foutjes in de slag sluipen)

Kindjes die het moeilijk hebben zullen gedemotiveerd worden als het bij anderen wel lukt.

Sommigen worden afgeschrikt door oefeningen die mislopen bij soortgenootjes die voor hen aan de beurt zijn

Kindjes die het moeilijk hebben, hebben meer tijd/aandacht nodig dan 6/7 min per uur bij 10 kindjes.

Soms wil er een kindje iets kwijt bijvoorbeeld wat er gebeurd is die dag of zo. Met 9 wachtende aan de rand van het zwembad begrijp je dat daar geen tijd voor is. Iedere kind heeft recht op evenveel tijd persoonlijke begeleiding. Deze druk voor de lesgever is niet leuk: je wilt er aandacht  aan geven omdat het er toe doet dat het kind op dat moment zijn ei kwijt kan/wil (zijn bekommernis weg nemen maw zijn hoofd leegmaken waardoor de aandacht terug naar de opdracht gaat) maar door de rij wachtende kun je er geen/weinig aandacht aan geven.

Een keer dat je met de slag weg bent kan er in groep aan gewerkt worden en is de intensieve begeleiding niet meer zo aan de orde (en is in groep werken zeker prima).

*Privélessen zijn duur hoor ik wel eens zeggen.

Even een kleine berekening.

Privé 11 lessen 280 euro is 25 euro per 30 min

Groepslessen (10 kindjes) 10 lessen 100 euro is als je de minuten juist verdeeld 10 euro per 6 min is oftewel 50 euro voor 30 min